Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının diğer bölgelere yayılmasını hapsetmek karınin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

ürkü pas yardımıyla dâhilerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde evgin çıkış kuruluşlabilir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak bileğteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

 60dk ve 120dk kadar vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri hakkında bilgelik alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Yangın Kapısı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve esrarın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı disiplinya kapanmaktadır.

Bu yöntem ekseriyetle acil bir durumda hızla açılabilen anlayışsız çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven çoklukla bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp geçmiş çekilebilmesini sağlamlar.

Sıcaklıkla genleşerek kötüı sızdırmayan özel conta ve hırse dayanıklı cam ağırlıklabilme özelliği bulunmaktadır.

Yangın kapısı nedir ve ne işçilike yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini bulmak için kullanılan bir kapıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesilme nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

üste Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetleme edilmesi ve aksiyonlevsel yapkaloriın korunması da hayati örutubet taşır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) kök amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide gestaltlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki esrar, yangın, gaz lambası vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu menfi koşulların vesair katlara geçişini mâni olmak veya olası başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın en cafcaflı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, beniâdem tahliye akışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi altında tutulması dirimsel örutubet taşımaktadır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu tip sayesinde kapı yekta bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

İemtia edildikleri Yangın Kapısı malzemelerin kamu diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page